Castberggaards jobcenterafdeling har samarbejdet med Væksthusets Kompetencecenter om en temadag for hele afdelingen.

Hørekonsulent Benedikte Bendtsen fortæller her om udbyttet.

“Vi har fået så mange aha-oplevelser og individuelle øjenåbnere, som gør, at vi allerede efter en enkelt temadag er i gang med at skabe en konkret kulturændring i vores organisation. Vi blev præsenteret for vigtig teoretisk viden, der blev leveret superskarpt og på en måde, så det var muligt for os at bruge den konkret efterfølgende. Der var inddragende dialoger og gruppesnak undervejs, og vi fik også konkret rådgivning om, hvordan vi efterfølgende kunne skabe strukturer, så den nye viden kom til at leve hos os, når temadagen sluttede,” fortæller Benedikte Bendtsen .

Hvorfor havde I brug for en temadag?

“Vores valg af ord, historier og den tone vi gennem lang tid havde talt i – både til hinanden som kollegaer og til og om borgerne – var ikke hensigtsmæssig. Vi vidste, at vi skulle lave en form for kulturændring, så vores sprog kunne blive en løftestang og ikke en hæmsko i vores arbejde, men vi anede ikke hvordan. Vi skulle have italesat nogle ting, men uden at det blev personligt.”

Professionel optakt

“Vi kiggede flere steder hen for at få hjælp. men valgte Væksthusets Kompetencecenter, fordi vi oplevede, at de stillede skarpe spørgsmål, udfordrede os og var hurtige til at afdække, hvordan programmet skulle sammensættes, så det tog udgangspunkt i vores hverdag. Jeg blev meget positiv over, hvor hurtigt, vi blev forstået, og hvordan konsulenten var i stand til at sammensætte et program, der talte direkte ind i vores problemstilling, og hvor formålet var, at temadagen skulle skabe nye fundamenter fremadrettet.

Vi er i fuld gang med at gribe den nye viden i praksis og kommer helt sikkert til at samarbejde med Væksthusets Kompetececenter igen,” siger Benedikte Bendtsen.

Det synes vi om Væksthusets Kompetencecenter

  • Gode til at udfordre og arbejde meget skræddersyet og konkret ud fra vores praksis.
  • Skarp underviser, der kunne formidle relevant udvalgt teori og havde dyb indsigt i praksis.
  • Relevant rådgivning – så vi vidste præcis, hvad vi skulle efter temadagen.

Vi skræddersyr jeres beskæftigelsesfaglige kompetenceudvikling

Vi laver temadage, oplæg, workshops, seminarer, undervisningsforløb og udviklingsprojekter.

Kontakt os – vi finder en løsning, der passer til jer.