AUTISME OG BESKÆFTIGELSE

3-DAGES KURSUS MED KURSUSBEVIS

Et kursusforløb for professionelle, der arbejder med beskæftigelsesindsatser og møder ledige med autismespektrum forstyrrelser.

AUTISME OG BESKÆFTIGELSE

På dette forløb får du som deltager grundlæggende viden om autisme. Denne bringes i spil i forhold til dine kerneopgaver indenfor beskæftigelsesindsatsen. På hvilke måder kan denne tilrettelægges med hensyn til de autistiske vanskeligheder, uden at risikere stilstand, passivitet og misforståelser?

Du er som deltager måske virksomhedskonsulent, jobformidler, mentor, koordinerende sagsbehandler, faglig koordinator eller lignende. Er du i tvivl om kurset passer til din faglige baggrund og praksis, så tøv ikke med at spørge os.

Kurset forløber over 3 dage. Derudover er det muligt at tilkøbe online opfølgninger mellem kursusdagene, med henblik på at sikre læring i praksis. Efter afsluttet kursus modtager du et kursusbevis.

Kursusforløb:

Dag 1: 05.09.2024

kl. 09.00-15.00

 

Introduktion til autisme generelt, koblet til jeres beskæftigelsesfaglige praksis: hvordan kan du bruge autismeviden i din dagligdag?

 

Dag 2: 03.10.2024

kl. 09.00-15.00

 

Kommunikation og forestillingsevne: hvordan styrker du din kommunikation og understøtter forestillingsevnen hos ledige med autisme?

 

Dag 3: 14.11.2024

kl. 09.00-15.00

 

Match og særinteresser: hvad er særinteresser, og hvordan kan du bruge dem som en værdifuld spiller i retningen mod job og uddannelse?

 

 

Lokation: Kaffe Fair, Strandvejen 19, 9000 Aalborg.

Pris: 8.500 kr. pr. deltager (inkl. forplejning)

Tilkøb: individuelle online opfølgninger. 1200 kr. pr. deltager for 1 time (kan også grupperes).

Tilmelding: tilmelding sker ved at trykke på “tilmeld” her på siden eller via mail til psykolog og underviser Tinnea Christiane Prilvang: TPR@vaeksthus.dk.
Oplys navn, stillingsbetegnelse, arbejdsplads og EAN-nummer til fakturering.

Antal deltagere: max 18 deltagere. Kursus afholdes ved minimum 12 tilmeldinger.

Hvem er kurset for?

Kurset henvender sig til alle beskæftigelsesfaglige medarbejdere og andre med interesse for beskæftigelsesindsatser

Det kan være, du er:

  • beskæftigelsesfaglig konsulent
  • sagsbehandler
  • mentor
  • jobkonsulent
  • virksomhedskonsulent.

Forventninger til dig

Vi er optaget af, at du får mest muligt ud af uddannelsen. Derfor har vi en række forventninger til dig.

Vi forventer, at du:

  • har lyst til at lære nyt. Inden kurset sender vi forslag til litteratur og podcast. Vi anbefaler, at du læser/lytter til materialet, da det styrker dit udbytte.
  • deltager aktivt og bringer dine egne erfaringer i spil.
  • har lyst til at arbejde selvkritisk. Det vil sige, at du skal kaste kritiske øjne på dine egne vaner, dit sprogbrug og din måde at møde dine borgere på.
  • har lyst at lære dig selv bedre at kende som beskæftigelsesfaglig medarbejder.

Undervisere i Autisme og beskæftigelse

Psykolog og beskæftigelsesfaglig konsulent

Tinnea Christiane Prilvang

Tinnea faciliterer workshops og forløb med fokus på at mobilisere deltagernes egen viden og deres tro på sig selv og borgerne. Tinnea er psykolog og i sin praksisnære undervisning, trækker hun på sine egne erfaringer fra flere års refleksiv beskæftigelsesfaglig praksis, og erfaringerne med at skabe meningsfulde og inddragende borger- og virksomhedsforløb. Deltagerne får gennem Tinneas undervisning et mere nuanceret beskæftigelsesfagligt sprog og metodiske værktøjer, som giver dem mod og handlekraft til at lave forandringer sammen i hverdagen.

Vi skræddersyr jeres beskæftigelsesfaglige kompetenceudvikling

Vi laver temadage, oplæg, workshops, seminarer, undervisningsforløb og udviklingsprojekter.

Kontakt os – vi finder en løsning, der passer til jer.

Andre relevante kurser

Faglig Refleksiv Praksis

På uddannelsen Faglig Refleksiv Praksis lærer du, hvordan din organisation bliver udfordret på blinde vinkler, vanetænkning og automatiske løsninger. Du og din organisationen bliver bedre til at træffe bedre og mere kvalificerede beslutninger.

Læs mere

Beskæftigelsesfaglig samtaleteknik

På kurset Beskæftigelsesfaglig samtaleteknik lærer du, hvordan du kan bruge sprog og fortællinger, som et værktøj til at udvikle arbejdsidentitet og tro på borgernes jobchance.

Læs mere

Virksomhedsrettet beskæftigelsesindsats

På kurset Virksomhedsrettet beskæftigelsesindsats lærer du, hvordan du skaber den udvikling hos ledige borgere, som øger deres sandsynlighed for job og uddannelse. Du lærer også nye metoder til at skabe adgang til potentielle virksomheder.

Læs mere

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret om vores nyeste forskning og kompetenceudvikling inden for beskæftigelsesområdet.

    Ved at trykke ”Tilmeld Nyhedsbrev” giver du samtykke til, at Væksthuset må behandle dine personoplysninger i overensstemmelse med vores Privatlivspolitik.